foto1
Наша школа
foto1
Вишњар
foto1
Јагоде у пластенику
foto1
Пекарски дани
foto1
Међународне олимпијаде
Телефон 018 800-792
polskol@medianis.net

Препоручујемо

vakcinacija baner

logosbeneficaireserasmusright en

_____________________________

tempus

_____________________________

Logo Ministarstvo prosvete

_____________________________

Bruits and berries

_____________________________

Logo Ministarstvo poljoprivrede

 

pekarski dani

РАЗМЕНА УЧЕНИКА

СЛОВЕНИЈА – БУГАРСКА – ХРВАТСКА - СРБИЈА

 

Пољопривредна школа „Шуматовац“ Алексинац

Биотехничка школа Марибор

Професионална Гимназија „др Асен Златаров“ Видин

Средња школа „Даљ“ Даљ

од 15. до 21. 10. 2018. г.

            Ученици и наставници из Марибора, Видина и Даља, боравили су у Алексинцу од понедељка 15.10. до недеље 21.10.2018.г.

Програмом су организоване различите активности, као што су: обилазак наше школе и школске економије, обилазак погона „Адонис“ фабрике за гајење лековитог биља и дистрибуцију чајева и слободно време у Соко Бањи, излет до Ниша и друго. Такође су гости имали прилике да учествују на манифестацији Пекарски дани, где су имали штандове и представили своје земље и културу. Посетили су и испратили активности око такмичења за најлепши славски колач.

Ученици и наставници из Марибора, Видина и Даља организовали су вече својих кухиња када су представили своје земље, градове и школе, а ми смо могли да пробамо специјалитете њихове националне кухиње.

            У исто време, ученици и наставници Пољопривредне школе „Шуматовац“ боравили су у Марибору, Видину и Даљу.

НАШИ ЂАЦИ У МАРИБОРУ

Maribor 2

Традиционална размена ученика Пољопривредне школе ,,Шуматовац'' и Биотехничкешколе из Марибора, ове године јубиларна, десета, организована је у периоду од 13. до19. октобра 2018. године. Представници ученика  наше школе били су  Јеремић Сања, Пејчић Давид, Јовановић Страхиња и Јовановић Немања, у  пратњи наставника Благојевић Дивне и Рајковић Горана, директоркеЈасмине Тончић и Душана Марковића, возача.

            Биотехничка школа је савремена пољопривредно-ветеринарска школа са око 700 ђака и око 100 наставника. Поседује добро опремљене кабинете, школску економију и газдинство на коме гаје коње, овце и друге животиње, као и посебан мини зоо врт са егзотичним животињама, пчелињак, воћњак, виноград и вински подрум.

            Наши ученици имали су прилику да са својим вршњацима-домаћинима присуствују настави различитих предмета и учествују у делу праксе и упркос језичкој баријери, није било проблема у комуникацији и праћењу свих активности. Слободно време ученици су искористили да присуствују тренингу хокејашког клуба у леденој дворани у Марибору. Наставници и ученици обишли су Постојнску јаму, Порторож и Пиран и уживали у ручку на обали Јадранског мора.

НАШИ ЂАЦИ У ВИДИНУ

Vidin 2

            Међународна размена ученика са Професионалном гимназијом „Др Асен Златарова“ из Видина, по девети пут, реализована је у периоду од 12. до 18. октобра. Ове године учествовали су ученици Младен Јанковић 3-1, Марко Бошковић 3-2, Невена Благојевић 2-1, Мирослава Николов 2-2 и Филип Филиповић 2-3, са наставницима Мирелом Стојановић и Миланом Анастасовим.

            Обиласком града ученици су се упознали са његовим знаменитостима, културом и начином живота и рада. Организован је и излет до стена Белоградчик,а које су својеврсно природно чудо и чувене тврђаве Баба Вида у самом Видину. Диван утисак оставио је Дунав, на чијим обалама се простире Видин и где је на броду организована опроштајна вечера.

            Ученици из Србије и Бугарске имали су прилику да присуствују часу историје који су организовали наставник Милан и његова колегиница из домаће школе на тему Нови век. Други час ученици су имали физичко васпитање у фитнес сали и на тениском терену.

            По унапред предвиђеном програму, ученици обеју школа, по договору, припремили су заједничко јело, које се приближно исто припрема у Србији и у Бугарској, а то је мусака, а остала јела су била по избору, из националних кухиња земаља.

НАШИ ЂАЦИ У ДАЉУ

Dalj 2

            Од недеље 21. до четвртка 25. октобра ученици Алексић Миња 2-2, Стефановић Стефан 4-2 и Ристић Младен 4-1, са наставником Милетић Вучином, боравили су у Даљу, у Републици Хрватској, по пројекту «Крени даље, шири знање».

            Домаћин је била Средња школа «Даљ» која је по подручју рада веома слична нашој школи. Ученици су били смештени код другова из Даља, који су претходне недеље били гости наше школе.

            Поред обиласка оближњих градова као што су Вуковар и Осијек, ученици су присуствовали теоријским часовима и практичној настави у школи и упознали се са радом у стручној школи која има школску економију и производњу, али и прераду својих производа. Тако су били део једне компаније и имали прилике да прошире своја знања о предузетништву.

СВЕ СЛИКЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

Мото школе

2

Informator

Skolska ekonomija

Informator o radu

Javne nabavke

Maturanti

Промотивни видео