foto1
Наша школа
foto1
Вишњар
foto1
Јагоде у пластенику
foto1
Пекарски дани
foto1
Међународне олимпијаде
Телефон 018 800-792
...

Препоручујемо

vakcinacija baner

logosbeneficaireserasmusright en

_____________________________

tempus

_____________________________

Logo Ministarstvo prosvete

_____________________________

Bruits and berries

_____________________________

Logo Ministarstvo poljoprivrede

 

pekarski dani

Пољопривредна школа “Шуматовац” у Алексинцу основана је 15. јуна 1990. године.

                   Трогодишње и четворогодишње школовање ученика у пољопривредној струци почело је још 1983.године. Тада је формирана пољопривредна струка у саставу ондашње Образовно-васпитне организације “25. мај”.

                   Школа данас може да образује кадрове у више образовних профила у трогодишњем и четворогодишњем трајању подручја рада ПОЉОПРИВРЕДА, ПРОИЗВОДЊА И ПРЕРАДА ХРАНЕ.

Пољопривредна школа «Шуматовац» у Алексинцу је једина пољопривредна школа у Нишавском округу. Тренутно у школи има 254 ученика. Школујемо ученике четворогодишњих образовних профила пољопривредни и ветеринарски техничар и трогодишњих пекар, месар и прерађивач млека.

На школској економији гаји се жито, кукуруз и вишегодишње легуминозне крмне врсте. Од повртарских култура, поред расада паприке, парадајза и краствца, имамо и сопствену производњу ових култура и спанаћа. Школа поседује воћњак са вишњама на око 4 хектара, а донацијом је формиран пластеник за гајење јагода на хидропоној производњи.

Од 2006.г. школа организује размену ученика са Професионалном Гимназијом “Др Асен Златаров” из Видина (Бугарска) и Биотехничком школом из Марибора (Словенија).

Наша школа пружа могућност ученицима да на примерима добре праксе, у земљама ЕУ, усаврше своје знање и развијају предузетничке идеје. Тако су, 2015.г. у Луксембургу, на 1. Агроолимпијади, наши ученици освојили су 13. место од 20 екипа европских земаља.

MИСИЈА наше школе је образовање и васпитавање стручних и креативних младих људи, оспособљених за самостални рад у струци и даље школовање.

ВИЗИЈА наше школе је модерна, опремљена, реформисана школа по мери ученика, родитеља, наставника и привреде.

Мото школе

2

Informator

Skolska ekonomija

Informator o radu

Javne nabavke

Maturanti

Промотивни видео